Tisztelt Ügyvédi Iroda!Milyen lehetőségeim vannak a feljelentésen túl, hogy nyomást gyakoroljak a cégre, mivel nem fizetik vissza a pénzem?

Szerződések joga Fogyasztóvédelem Kérdés beküldve:

Egy internetes áruháztól rendeltem egy hardver eszközt, amelyet előre fizettem, mivel ezt a fizetést jelölték meg kedvezőbbnek. Mivel a termék 1 hónap után sem érkezett meg, hitegetés mellett sem, kértem a rendelés törlését és a pénzem visszafizetését. Már kb. 1-1,5 hónapja zajlik az eladó általi hitegetés, hogy ekkor utal, illetve akkor utal, de egyelőre ez nem történt meg. Internetes fórum alapján tudom, hogy mások is jártak így, többen feljelentést is tettek. Van aki ettől független hozzájutott a pénzéhez.

Ügyvédek válaszai

dr.Nagy Zoltán
1

dr.Nagy Zoltán Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda

A büntetőjogi eljárás kezdeményezésén - azaz a feljelentésen - túl polgári utat is igénybe vehet, azaz fizetési meghagyásos eljárást vagy pert kezdeményezhet, ill. kilátásba helyezheti a felszámolási eljárást is, amennyiben az eladó gazdasági társaság.

Byrdy Wanda
0

Byrdy Wanda

Tisztelt Kérdező! Büntető feljelentésen túl polgári úton ügyvési felszólítás küldésével első körben, ha ez eredménytelen, fizetési meghagyási eljáráson keresztül követelheti vissza a pénzét. Üdvözlettel: dr. Byrdy Wanda +36704584338

Inaktív Ügyvéd
0

Inaktív Ügyvéd

Fizetési meghagyás útján is lehetőség van a kifizetett összeg visszakövetelésére.

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
dr.Németh Gabriella Byrdy Wanda dr. Rózsahegyi Zsolt 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Németh Gabriella dr. Rózsahegyi Zsolt dr.Nagy Zoltán 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Nagy Zoltán Byrdy Wanda 2 Ügyvéd válaszolt