Tisztel , Tulajdonosként aláírtam ingatlanossal megbízási szerződést 100 e foglalóval. A kizárólagos élete végéig ottlakó aláírása is kell?

Ingatlan adásvétel (és csere) Szerződések joga Kérdés beküldve:

Tulajdonosként aláírtam egy ingatlanszerződést egy ingatlanossal aki hozta magával a leendő tulajdonost. 100 ezer Ft-ot foglalóként rám erőltettek.Később vettem észre, hogy az ingatlan értéke kevesebb, mint amibe megállapodtunk. Az eladandó ingatlanban Anyám lakik kizárólagos használati joggal élete végéig. Az ő aláírása is kellett volna, mert ha igen akkor tán meg vagyok mentve.

Ügyvédek válaszai

dr.Nagy Zoltán
0

dr.Nagy Zoltán Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda

A közvetítővel kötött megbízási szerződés teljes szövegének ismeretében lehet a kérdését megválaszolni, jelenlegi feltételezéseim alapján az édesanyja hozzájárulása nem szükséges, de ez egyelőre nem több, mint feltételezés. Az aláírt okirat (vételi ajánlat, előszerződés) rendelkezései szintúgy befolyásolhatják az ügy kimenetelét.

Dr. Udvaros Judit
0

Dr. Udvaros Judit Dr. Udvaros Judit ügyvéd

Tisztelt Kérdező! A használó / haszonélvező beleegyezése (aláírása) nem szükséges, a vevő az ilyen joggal terhelten veszi meg az ingatlant. Félő tehát, hogy Ön "nincs megmentve". Kérdésének az a része számomra nem érthető, hogy az ingatlan "értéke" kevesebb a megállapodottnál. Természetesen a teher (bennlakás, különösen a tulajdoni lapon szereplő bejegyzett jog) csökkenti az ingatlan értékét. Üdvözlettel: Udvaros Judit

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Dr. Udvaros Judit dr.Nagy Zoltán dr.Nagy Zoltán dr.Nagy Zoltán dr.Nagy Zoltán Halászné dr. Balkay Hanna 6 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Németh Gabriella Byrdy Wanda dr. Rózsahegyi Zsolt 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Nagy Zoltán Farkas Gábor 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Faludi Gábor 1 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Molnár  Andrea

Molnár Andrea

Ügyvéd

Faludi Gábor

Faludi Gábor

Ügyvéd

Tóth Virág

Tóth Virág

Ügyvéd

Lohn Balázs

Lohn Balázs

Ügyvéd