Tisztel , Tulajdonosként aláírtam ingatlanossal megbízási szerződést 100 e foglalóval. A kizárólagos élete végéig ottlakó aláírása is kell?

Szerződések joga Ingatlan adásvétel (és csere) Kérdés beküldve:

Tulajdonosként aláírtam egy ingatlanszerződést egy ingatlanossal aki hozta magával a leendő tulajdonost. 100 ezer Ft-ot foglalóként rám erőltettek.Később vettem észre, hogy az ingatlan értéke kevesebb, mint amibe megállapodtunk. Az eladandó ingatlanban Anyám lakik kizárólagos használati joggal élete végéig. Az ő aláírása is kellett volna, mert ha igen akkor tán meg vagyok mentve.

Ügyvédek válaszai

dr.Nagy Zoltán
0

dr.Nagy Zoltán Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda

A közvetítővel kötött megbízási szerződés teljes szövegének ismeretében lehet a kérdését megválaszolni, jelenlegi feltételezéseim alapján az édesanyja hozzájárulása nem szükséges, de ez egyelőre nem több, mint feltételezés. Az aláírt okirat (vételi ajánlat, előszerződés) rendelkezései szintúgy befolyásolhatják az ügy kimenetelét.

Dr. Udvaros Judit
0

Dr. Udvaros Judit Dr. Udvaros Judit ügyvéd

Tisztelt Kérdező! A használó / haszonélvező beleegyezése (aláírása) nem szükséges, a vevő az ilyen joggal terhelten veszi meg az ingatlant. Félő tehát, hogy Ön "nincs megmentve". Kérdésének az a része számomra nem érthető, hogy az ingatlan "értéke" kevesebb a megállapodottnál. Természetesen a teher (bennlakás, különösen a tulajdoni lapon szereplő bejegyzett jog) csökkenti az ingatlan értékét. Üdvözlettel: Udvaros Judit

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
dr.Németh Gabriella dr. Rózsahegyi Zsolt dr.Nagy Zoltán 3 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Németh Éva

Németh Éva

Ügyvéd

Pozsgay Péter

Pozsgay Péter

Ügyvéd

Fabinyi Zsolt

Fabinyi Zsolt

Ügyvéd

dr. Bayer Éva

dr. Bayer Éva

Ügyvéd

Molnár  Andrea

Molnár Andrea

Ügyvéd