T.Cím ! Szeretném megkérdezni hogy kizárható e az egyik tulajdonos az ingatlanábol ugy hogy az összes ingóságait élete munkája bent van a házban ?

Családjog Kérdés beküldve:

Édesanyám 45 éve él élettársi viszonyba a ház amibe laktak kettőjük tulajdonába van / 1/2-1/2 / Az élettársa megbetegedett a lánya valószínűleg a gyámja lett es míg a Mama elment a lányához kizárták a házból nem tud bemenni . Szeretném megkérdezni , hogy lehet e valamit ilyen esetbe csinálni ? Minden ingósága bent van a Mama 82 éves . Válaszát. Előre is köszönöm .

Ügyvédek válaszai

Dr. Szücs István
0

Dr. Szücs István Dr. Szücs István Ügyvédi Iroda

Először azt kell biztosan tisztázni, hogy a kizárt Mama a földhivatali nyilvántartás szerint is ténylegesen 1/2 arányú tulajdonos-e? Ha igen, akkor őt jogszerűen kizárni nem lehet az ingatlanából. Ezért célszerű lenne a jegyzőtől birtokvédelmet kérni. Viszont: nagyon gyorsan kellene keresni egy ügyvédet, aki azonnal tanácsolni tud Önöknek további "konkrét teendőket", mert könnyen előfordulhat, hogy mire a birtokvédelmi határozatok megszületnek, addigra az ingóságoknak lába kél...

Lefler Mónika
0

Lefler Mónika Lohn Ügyvédi Iroda

Tisztelt Cím! Az írtak alapján az édesanyjának, mint tulajdonosnak joga van az ingatlan rendeltetésszerű használatához, birtoklásához. Javasolom, hogy a helyi jegyzőt keressék fel birtokvédelmet kérve. Pontosabb tájékoztatás csak az ügy részletesebb ismerete mellett adható, amennyiben jogi segítségemet kívánja igénybe venni, készséggel állok rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken. Bármilyen további kérdés, észrevétel esetén forduljon hozzám bizalommal. Köszönöm szépen. Üdvözlettel: dr. Lefler Mónika ügyvéd / Attorney-at-law Mobile: +36 70 977 95 02 Email:monika.lefler@lohn.hu

György János
0

György János Dr. György János Ügyvédi Iroda

Tisztelt Kérdező ! Az előadott tényállás alapján véleményem szerint birtokvédelmi eljárást lehet kezdeményezni az ingatlan székhelye szerint illetékes jegyzőnél. Az eljárást célszerű, ha megelőzi egy tértivevényesen megküldött felszólítás az édesanyját kizáró személy részére, amelyben felszólítják, hogy biztosítsa az édesanyja részére az ingatlan zavartalan használatát.

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Dr. Udvaros Judit dr.Nagy Zoltán Dr. Pethő András 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Dr. Pethő András Dr. Szücs István 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Lefler Mónika 1 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

György János

György János

Ügyvéd

Kiss Barnabás

Kiss Barnabás

Ügyvéd

Tóth Virág

Tóth Virág

Ügyvéd