Otthoni, illetve külföldi cég szerződés megszegése. A honlapon és az e-mailben, küldött tájékoztatóban nem a valós fizetés volt megadva.

Munkajog Szerződések joga Cégjog Kérdés beküldve:

A szerződés szegés véleményem szerint több pontban megtörtént, mivel a "tréning" alatt több munkatársamat építési területre vitték dolgozni munkavédelmi felszerelés nélkül, amiért pénzt sem kaptak. Az esetről rejtett kamerás felvétel készült. Animátori munkakör szerepére szerződtünk május 1. kezdési dátummal, viszont több nap elteltével sem volt munka, vagy volt olyan, aki teljesen más munkakört töltött be. Május 1.-től napi háromszori étkezés van lekötve, amit a tréning után nem biztosítottak. Az lenne a kérdésem, hogy mind a két céget pereljem-e, érdemes-e perelni? Válaszukat előre is köszönöm.

Ügyvédek válaszai

Cseszlai Ádám
0

Cseszlai Ádám Dr. Cseszlai Ádám ügyvéd

Tisztelt Kérdező! A leírtakból elég nehéz megítélni az ügyét, mivel kicsit szűkszavúan fogalmaz, de egy kis pontosítás után el lehet indulni több irányba is. Először is nyilvánvalóan a megkötött szerződés a kiindulási alap, annak a rendelkezései, részletszabályozásai. Ugye azt írja május 1-től szerződtek, ma május 3-a van, úgyhogy ez az időkeresztmetszet is elég szűk, talán több kifejtést igényelne ez is. Másodszor: hogy jön szóba magyar és külföldi cég is? Természetesen, amennyiben igényt tart rá, egy személyes megbeszélésen ezeket lehetne tisztázni, vagy, amennyiben egy e-mailben ezt bővebben kifejtené, akkor jobban képbe kerülnék. A szerződések szemrevételezése azonban elengedhetetlen lenne. E-mail címem: adam@cseszlai.com Tájékozódhat továbbá a szakterületekről és a munkadíjakról a honlapon (www.cseszlai.com). Várom válaszát! Tisztelettel: dr. Cseszlai Ádám ügyvéd

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
dr. Pozsgay Péter 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd Buzási Barnabás 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
dr. Pozsgay Péter 1 Ügyvéd válaszolt