Osztatlan közös tulajdon adásvétele esetén, ha az egyik tulajdonostárs megvenné az ingatlant, de a többi tulajdonos NEKI nem szavazza meg az eladást.

Ingatlan adásvétel (és csere) Kérdés beküldve:

Tisztelt Címzettek, osztatlan közös tulajdonú ingatlan adásvétele esetén, ha az egyik tulajdonostárs szívesen megvásárolná az ingatlant, - reális, piaci áron, egy külső harmadik féltől kapott ajánlat alapján - de a többi tulajdonos ennek a tulajdonostársnak nem hajlandó megszavazni az eladást, akkor a lakóközösség eladhatja az ingatlant egy külső harmadik félnek, az elővásárlási joggal élni kívánó tulajdonost megkerülve vagy őt kijátszva? A külső harmadik féltől kapott árajánlatot a tulajdonosok több mint a fele egy előzetes felmérés alapján már elfogadta, (de nem volt határozatképes többség /80% kellett volna, tehát előszerződés nem jött létre/) de az ingatlan elővételi jogos tulajdonostársnak történő eladását már nem szavaznák meg, a tőle érkező ajánlatot nem fogadnák el. Ez jogszerű cselekedet? Mit tehet az elővételi jogát érvényesíteni kívánó tulajdonos?

Ügyvédek válaszai

dr.Nagy Zoltán
0

dr.Nagy Zoltán Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda

Hosszas választ igényelne a kérdés, de alapvetően ügyvédi feladat az ügy tisztázása... Az elővásárlási jogosult - általánosságban - nem kerülhető meg, még jelen esetben sem!

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Dr. Udvaros Judit Inaktív Ügyvéd dr.Nagy Zoltán 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor Dr. Udvaros Judit Bagaméry Gáspár Halászné dr. Balkay Hanna 4 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Léhner Zsuzsanna Farkas Gábor dr. Kárpáti Erzsébet 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor dr.Nagy Zoltán Dr. Pethő András Dr. Udvaros Judit Dr. Ábrahám Orsolya Dr. Léhner Zsuzsanna Byrdy Wanda 7 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor dr.Nagy Zoltán Dr. Udvaros Judit Inaktív Ügyvéd Dr. Ábrahám Orsolya Halászné dr. Balkay Hanna 6 Ügyvéd válaszolt