Mi a teendő, ha új albérletben előző bérlő aktív internetszerződéséről nem tájékoztatott a lakáskezelő, kompenzációtol pedig elzárkózik?

Szerződések joga Ingatlan bérlet Peres eljárások Kérdés beküldve:

Egy lakáskezelőtől bérelek lakótársaimmal egy ingatlant (szerződés 2015. okt. 30-án került aláírásra, ingatlan átadás dátuma: 2015.11.13). Beköltözés megkezdése után derült ki, hogy nem tudunk internetelőfizetést kötni, mivel az előző bérlőnek oda aktív szerződése van november 30-ig. (utána pedig a szolgáltató szerint még legalább 30 nap míg az albérletben lesz általunk használható internet) Jelzett cég mereven elzárkózik attól, hogy az így kialakult helyzetért ők felelősek lennének, kompenzációtól hallani sem akarnak. (a szerződés alapján az előző lakónak a nullás igazolást/internet megszüntetéséről szóló okmányt be kellett volna már mutatnia, kérdéses, hogy ez megtörtént-e) Mi a teendő ezesetben? Munkám miatt szükségem van internethozzáférésre, de a fenti okok miatt ez nem lehetséges. Érdemes lehet ügyvédet fogadni, perre menni?

Ügyvédek válaszai

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Halászné dr. Balkay Hanna Dr. Pajor Dávid 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Udvaros Judit Lefler Mónika 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Faludi Gábor 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Bagaméry Gáspár Lohn Balázs Farkas Gábor Dr. Udvaros Judit dr. Rózsahegyi Zsolt dr.Nagy Zoltán Byrdy Wanda 7 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Fehér Tamás

Fehér Tamás

Ügyvéd

Gaál András

Gaál András

Ügyvéd

Németh Gábor

Németh Gábor

Ügyvéd