Mi a teendő, ha új albérletben előző bérlő aktív internetszerződéséről nem tájékoztatott a lakáskezelő, kompenzációtol pedig elzárkózik?

Ingatlan bérlet Szerződések joga Peres eljárások Kérdés beküldve:

Egy lakáskezelőtől bérelek lakótársaimmal egy ingatlant (szerződés 2015. okt. 30-án került aláírásra, ingatlan átadás dátuma: 2015.11.13). Beköltözés megkezdése után derült ki, hogy nem tudunk internetelőfizetést kötni, mivel az előző bérlőnek oda aktív szerződése van november 30-ig. (utána pedig a szolgáltató szerint még legalább 30 nap míg az albérletben lesz általunk használható internet) Jelzett cég mereven elzárkózik attól, hogy az így kialakult helyzetért ők felelősek lennének, kompenzációtól hallani sem akarnak. (a szerződés alapján az előző lakónak a nullás igazolást/internet megszüntetéséről szóló okmányt be kellett volna már mutatnia, kérdéses, hogy ez megtörtént-e) Mi a teendő ezesetben? Munkám miatt szükségem van internethozzáférésre, de a fenti okok miatt ez nem lehetséges. Érdemes lehet ügyvédet fogadni, perre menni?

Ügyvédek válaszai

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Farkas Gábor dr.Nagy Zoltán Dr. Fekete S. Tamás Németh Éva Molnár  Andrea Dr. Udvaros Judit Halászné dr. Balkay Hanna dr. Szabó Zsombor Dr. Ábrahám Orsolya Byrdy Wanda 10 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr. Szeibert Szonja Dr. Léhner Zsuzsanna 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
dr.Németh Gabriella dr. Rózsahegyi Zsolt dr.Nagy Zoltán 3 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Byrdy Wanda

Byrdy Wanda

Ügyvéd

Farkas Gábor

Farkas Gábor

Ügyvéd