Mi a teendő, ha új albérletben előző bérlő aktív internetszerződéséről nem tájékoztatott a lakáskezelő, kompenzációtol pedig elzárkózik?

Peres eljárások Ingatlan bérlet Szerződések joga Kérdés beküldve:

Egy lakáskezelőtől bérelek lakótársaimmal egy ingatlant (szerződés 2015. okt. 30-án került aláírásra, ingatlan átadás dátuma: 2015.11.13). Beköltözés megkezdése után derült ki, hogy nem tudunk internetelőfizetést kötni, mivel az előző bérlőnek oda aktív szerződése van november 30-ig. (utána pedig a szolgáltató szerint még legalább 30 nap míg az albérletben lesz általunk használható internet) Jelzett cég mereven elzárkózik attól, hogy az így kialakult helyzetért ők felelősek lennének, kompenzációtól hallani sem akarnak. (a szerződés alapján az előző lakónak a nullás igazolást/internet megszüntetéséről szóló okmányt be kellett volna már mutatnia, kérdéses, hogy ez megtörtént-e) Mi a teendő ezesetben? Munkám miatt szükségem van internethozzáférésre, de a fenti okok miatt ez nem lehetséges. Érdemes lehet ügyvédet fogadni, perre menni?

Ügyvédek válaszai

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Farkas Gábor dr.Nagy Zoltán Dr. Pethő András Dr. Udvaros Judit Dr. Ábrahám Orsolya Dr. Léhner Zsuzsanna Byrdy Wanda 7 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd Buzási Barnabás 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Nagy Zoltán Halászné dr. Balkay Hanna 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Halászné dr. Balkay Hanna Dr. Pajor Dávid 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Faludi Gábor 1 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Gaál András

Gaál András

Ügyvéd

Farkas Gábor

Farkas Gábor

Ügyvéd

Lefler Mónika

Lefler Mónika

Ügyvéd

Németh Gábor

Németh Gábor

Ügyvéd

Faludi Gábor

Faludi Gábor

Ügyvéd