Mi a teendő, ha új albérletben előző bérlő aktív internetszerződéséről nem tájékoztatott a lakáskezelő, kompenzációtol pedig elzárkózik?

Peres eljárások Ingatlan bérlet Szerződések joga Kérdés beküldve:

Egy lakáskezelőtől bérelek lakótársaimmal egy ingatlant (szerződés 2015. okt. 30-án került aláírásra, ingatlan átadás dátuma: 2015.11.13). Beköltözés megkezdése után derült ki, hogy nem tudunk internetelőfizetést kötni, mivel az előző bérlőnek oda aktív szerződése van november 30-ig. (utána pedig a szolgáltató szerint még legalább 30 nap míg az albérletben lesz általunk használható internet) Jelzett cég mereven elzárkózik attól, hogy az így kialakult helyzetért ők felelősek lennének, kompenzációtól hallani sem akarnak. (a szerződés alapján az előző lakónak a nullás igazolást/internet megszüntetéséről szóló okmányt be kellett volna már mutatnia, kérdéses, hogy ez megtörtént-e) Mi a teendő ezesetben? Munkám miatt szükségem van internethozzáférésre, de a fenti okok miatt ez nem lehetséges. Érdemes lehet ügyvédet fogadni, perre menni?

Ügyvédek válaszai

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
dr.Németh Gabriella Byrdy Wanda dr. Rózsahegyi Zsolt 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor dr.Nagy Zoltán Dr. Pethő András Dr. Udvaros Judit Dr. Ábrahám Orsolya Dr. Léhner Zsuzsanna Byrdy Wanda 7 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Fekete S. Tamás  Gero Tamas Farkas Gábor dr. ifj. Balsai István 4 Ügyvéd válaszolt