Megállapodás végleges áthelyezésről, a két munkáltató és munkavállaló közt. Nincs kikötve próbaidő, mégis erre hivatkozva mondtak fel azonnal.

Munkajog Kérdés beküldve:

Valóban megteheti ezt az átvevő munkáltató? Aznap még dolgoztam, mikor hazaértem ott várt a postán továbbított azonnali hatályú felmondásom. Semmit nem tudtam az egészről. A munkáltató még csak jelét sem adta ilyen jellegű döntésének. Még munkaköri leírás sem készült. Az egész mint derült égből villámcsapás!

Ügyvédek válaszai

Inaktív Ügyvéd
0

Inaktív Ügyvéd

Tisztelt Kérdező! Próbaidő alatti azonnali hatályú felmondásra akkor nyílik a munkáltatónak lehetősége, ha próbaidő kikötésre került a munkaszerződésben. A próbaidő tartama legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított 3 hónapig terjedhet (illetve ha kollektív szerződés lehetővé teszi, akkor 6 hónapig). Az átadó és az átvevő munkáltató között az átszállás automatikusan történik meg az Mt. alapján, azaz nem kerül sor új munkaszerződés megkötésére és új munkaviszony létesítésére sem, így ha az átadóval kötött munkaszerződés nem tartalmazott próbaidőre vonatkozó kikötést, akkor ilyenben a felek az átadás során sem állapodhattak meg. Ha anélkül alkalmaz a munkáltató próbaidő alatti azonnali hatályú felmondást, hogy a felek próbaidőt kötöttek volna ki a munkaszerződésben, akkor intézkedése jogellenes. Üdvözlettel: Pók László

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Dr. Ábrahám Orsolya Buzási Barnabás dr. Pozsgay Péter 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd dr. Pozsgay Péter 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz

Ügyvédek ezen a jogterületen

Tóth Virág

Tóth Virág

Ügyvéd

Kocsomba Nelli

Kocsomba Nelli

Ügyvéd

Lefler Mónika

Lefler Mónika

Ügyvéd