Ha az egyedüli hozzátartozó unoka tudta nélkül kötnek a nagyszülők eltartási szerződést, és az eltartók nem gondozzák a most megözvegyült nagymamát, f

Családjog Szerződések joga Kérdés beküldve:

Tisztelt Szakértò!83 éves hàzaspárral kötött egy pár eltartási szerződést. A férj halála után az özvegyet nagyon elhanyagolták, nem gondozzák. A szerződésben a vagyonhoz képest aránytalanul kevés segítséget vállaltak. A mama öregkori elbutulásban szenved, csípőficamos. Mindennapi rendszeres felügyeletét meg kell oldani. Mit tehet a két unoka? Ők nem is tudtak a kétéve megkötôtt szerzòdésről. A mama a nyugdíjából fizet minden kiadást. Az elhanyagolás miatt nem lehet szerződést semmissé tenni? Nem lett volna elvárható, hogy az ügyvéd megkeresse az unokákat a szerződés kötés előtt? Mit , hogyan követelhetnek vissza a gondozók? Tisztelettel várom válaszát!

Ügyvédek válaszai

dr.Nagy Zoltán
0

dr.Nagy Zoltán Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda

Az ügyvédnek a szerződéskötés kapcsán nincs felelőssége, az ő eljárását nem lehet kifogásolni, legalábbis a fentebb írtak miatt nem. A szerződés az eltartott részéről megtámadható, - több lehetséges jogcím is elképzelhető - ennek érdekében érdemes lenne mielőbb jogi képviselőt megbízni a lehetőségek feltárásával és az esetleges peres út megindításával kapcsolatban.

Dr. Pethő András
0

Dr. Pethő András

Tisztelt kérdező! Mivel ez egy visszterhes szerződés, így amennyiben valamelyik fél nem teljesíti a kötelezettségeit, úgy végső soron bírósági úton ki lehet kényszeríteni a szolgáltatást. Tartási szerződés esetén bármelyik fél kérelmére a bíróság akár meg is szüntetheti. Ilyenkor a feleknek a már nyújtott szolgáltatások felől el kell egymással számolniuk. Az okiratszerkesztő ügyvéd nem hatóság, neki azt kellett vizsgálnia, hogy az előtte megjelenő felek a saját akaratukból vannak jelen és a nyilatkozatuk a valós akaratuknak megfelelő. Az ügyvéd a felek engedélye nélkül nem is beszélhet másnak az ott elhangzottakról.

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Dr. Szücs István Lefler Mónika 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Nagy Zoltán Dr. Udvaros Judit Inaktív Ügyvéd 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Pethő András Dr. Szücs István 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Udvaros Judit dr.Nagy Zoltán Dr. Pethő András 3 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Gaál András

Gaál András

Ügyvéd

Dobos István

Dobos István

Ügyvéd

Kiss Barnabás

Kiss Barnabás

Ügyvéd