Grafikus munkakörömön kívül esően munkáltatómnak zenéket is írtam, mobiljátékokhoz felhasználták. Közben kirúgtak. Mennyi jogdíjat követelhetek?

Szerzői jog Kérdés beküldve:

Kedves Lawyerup! 3D modellezés és animáció volt a munkám az utóbbi munkáltatómnál. Mobil platformra készülő játékokat készítettünk. Széles körű kreativitásom kihasználásáért felajánlottam, hogy elektronikus aláfestő zenéket is írok. Kb. 25 percnyi született, amiket fel is használtak 5 játékra elosztva, ezek a programok nyilvánosan elérhetőek világszerte. Nagyrészt munkaidőben készítettem ezeket, viszont a szóbeli megállapodás miatt ez a plusz szolgáltatásom nem szerepel a munkaköri leírásomban. A zenék forrásfájljai csak nekem vannak meg (igyekeztem azokat törölni utolsó napomon a céges gépről), ezzel elvileg tudom bizonyítani, hogy ezek a zenék az enyémek. Hab a tortán, hogy egyik alkalmazásban sincs stáblista a készítőkről (vagyis az alkalmazottakról, név szerint). Nem tudom ez mennyire jogszerű, de ilyen lista feltüntetését is szeretném követelni a volt munkáltatómtól, módosított verziók feltöltése által. Előre is köszönöm a választ!

Ügyvédek válaszai

dr. Pozsgay Péter
0

dr. Pozsgay Péter

Tisztelt Kérdező! A kérdést álláspontom szerint a leírtakból nem lehet teljesen egyértelműen megítélni, jó lenne látni a munkaszerződést és csatolmányait is. A leírtakból ugyanakkor az valószínűsíthető, hogy a zeneművek felhasználására nem jogosult a volt munkáltatója. A további részletekért keressen meg a pozsgay.szabo@gmail.com címen. Üdvözlettel: dr. Pozsgay Péter

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Lohn Balázs Kocsomba Nelli 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr. Pozsgay Péter Bagaméry Gáspár 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr. Pozsgay Péter 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Faludi Gábor 1 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Lohn Balázs

Lohn Balázs

Ügyvéd

Faludi Gábor

Faludi Gábor

Ügyvéd

Pozsgay Péter

Pozsgay Péter

Ügyvéd

Kocsomba Nelli

Kocsomba Nelli

Ügyvéd