Férjem 8 év házasság után el akar válni. Van egy 6 éves gyermekünk,aki tartósan beteg. Tudni szeretném az ilyen esetben milyen összeg illethet meg.

Családjog Házassági vagyonjog Kérdés beküldve:

Férjemmel 14 éve élünk együtt, 2006-ban pedig házasságot is kötöttünk. 2008-ban született meg kisfiúnk. Három hete férjem bejelentette,hogy válni szeretne. Jelenlegi helyzetünkben a férjem munkaviszonnyal rendelkezik. Fizetése havonta 180.000.-Ft. Gyermekünk 5 éve tartósa beteg és ez nem is fog sajnos változni. Én 2012-en elvesztettem a munkám kisfiam betegsége miatt, azóta nem tudok elhelyezkedni. A gyermekemmel szüleimhez tudnék költözni,akik egy kis lakásban élnek. Kérdésem az lenne,hogy mennyi tartásdíjra lehetek jogosult. Illetve jogosult vagyok-e asszonytartásra (házastárs tartás)? Ezenkívül a közös vagyon után (gépkocsi,előtakarékossági számla, stb) követelhetek-e valamit. Segítésüket előre is köszönöm.

Ügyvédek válaszai

Halászné dr. Balkay Hanna
1

Halászné dr. Balkay Hanna 1053 Budapest, Kecskeméti utca 13.

Tisztelt Asszonyom! Az életközösség alatt szerzett minden vagyon 1/2 része Önt illeti, ha nem volt Önök között ettől eltérő szerződés, valamint a gyermekét illeti gyermektartásdíj, melynek alkalmasnak kell lennie arra, hogy a jelenlegivel közel azonos szinten éljen. Önnek is joga van asszonytartásra, ez azonban nem eredményezheti, hogy a gyermek tartására ne maradjon fedezet. Üdvözlettel dr. Balkay Hanna drbalkayhanna@gmail.com 06-30-2006885

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Lefler Mónika 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Dr. Pethő András Dr. Szücs István 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Udvaros Judit dr.Nagy Zoltán Dr. Pethő András 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Szücs István Lefler Mónika 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz