férjem 34 év házasság után megcsalt, betegen magamra hagyott, a válókereset beadásával kérhetek-e asszonytartást, van felelősség vállalás, jól éltünk.

Családjog Házassági vagyonjog Kérdés beküldve:

becsapott, megalázott, hazudott már huzamosabb ideje, mint kiderült, ha a hölgy férje nem fedi fel a kapcsolatukat a mai napig teljes harmoniában élnénk férjem játszaná a minta férjet , továbbra is kihasználna a kényelme érdekében, most elhagyott teljesen egyedül maradtam,rá tettem fel az életem ,egyéb rokonságom sincs, mellette lettem beteg. Ő most szerelmes nincs kihez forduljak, betegen kórházi ellátás alatt sem érzett annyi felelősséget, lelkiismeretet, hogy megkérdezze van e szükségem valamire, együtt éltük idáig le az életünket, hogy van ez hogy valakit elhasználok, rá unok és kidobom mint egy rossz kabátot, ilyen esetben semmilyen kötelezettsége nincs a másik féllel szemben? nem 16 éves hanem hatvan, mert ha korrektül elém áll és úgy rendezzük le a dolgainkat, rendben , tudomásul veszem. Szeretném tudni ilyen esetben mennyi esélyem van , jogilag lehetséges-e valamilyen tartási kötelezettség igénylés részemre.

Ügyvédek válaszai

Dr. Szücs István
1

Dr. Szücs István Dr. Szücs István Ügyvédi Iroda

Kérhet tartást, és meg is ítélik, feltéve, hogy arra Ön rászorul. Pl. ha önhibáján kívül nincs munkahelye, vagy nem tud dolgozni, és emiatt a létfenntartása veszélyeztetett. De csak úgy - akár "jogos" bosszúból - nem célszerű ilyennel próbálkozni, mert a bíróság nem fogja a tartást megítélni.

Halászné dr. Balkay Hanna
0

Halászné dr. Balkay Hanna 1053 Budapest, Kecskeméti utca 13.

Amennyiben ez nem veszélyezteti más, sorrendben Önt megelőző tartásra jogosult tartását, akkor igen.

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
dr.Nagy Zoltán Dr. Szücs István Dr. Udvaros Judit 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Szücs István Lefler Mónika 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Udvaros Judit 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz