Etsy és ehhez hasonló kézműves honlapokon keresztül, külföldre történő értékesítés esetén, milyen adózási és egyéb kötelezettségek terhelnek?

Elektronikus kereskedelem Adó Kérdés beküldve:

Etsy - nemzetközi (egyébként ha jól tudom amerikai tulajdonú cég) kézműves kiskereskedő oldal. Pl.: a koma elkészít otthon egy festményt, vagy egy szobrot, itt meghirdeti, majd eladja egy külföldinek. Az Etsy-nek ezért fizet ~4%-ot minden eladás után. Erről milyen számlát, egyéb dolgot kell adni, befizetni?

Ügyvédek válaszai

Gaál András
0

Gaál András Dr. Gaál András Ügyvédi Iroda

Tisztelt Kérdező! Az Ön által leírtak alapján az Ön tevékenysége gazdasági tevékenységnek, termékértékesítésnek minősül. Az értékesítéshez adószámmal kell rendelkeznie, azaz minimum egyéni vállalkozói igazolványt kell kiváltania. A bevételétől függően Ön jogosult lehet a kisadózó vállalkozások tételes adójára: Erről itt talál bővebb információt: http://www.egyenivallalkozok.hu/tanacsadas/kata. Amennyiben nem jogosult a KATA-ra, akkor személyi jövedelemadót, általános forgalmi adót, szociális hozzájárulási adót és egészségügyi hozzájárulást, valamint a szakképzési hozzájárulást kell bevallania és megfizetnie. Ehhez könyvelő segítségét kell igénybe venni. Továbbá számlát kell adni, eszköz nyilvántartást, áfa analitikát, főkönyvet és egyéb nyilvántartásokat kell vezetni, ezért szükséges a könyvelő. Tisztelettel: Gaál András

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
dr. Pozsgay Péter Bagaméry Gáspár 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Bagaméry Gáspár Lohn Balázs 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor Bagaméry Gáspár 2 Ügyvéd válaszolt