Elváltam 46% a részem az ingatlanban bírósági döntés.2009 óta áruljuk, de az ex nem megy lejjebb az árból, Van mód rá, hogy kényszerítsem az eladást?

Peres eljárások Kérdés beküldve:

El szeretném adni, 2009 ben még 30 milliót kért, ma már 19900 e Ft-ot. Az ingatlanosok visszafordulnak, mert a házra még kell költeni 3 milliót, és a jutalékukat is ki kell gazdálkodni, azaz a 19,9 m irányár nem reális. Én mennék lejjebb az árral, de ő maximálta, hogy 11 milliót akar, akár mennyiért adjuk el,. Van jogi út amin érvényesíthetem a jogomat a 46%-ra?

Ügyvédek válaszai

dr.Nagy Zoltán
0

dr.Nagy Zoltán Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda

Igen, közös tulajdon megszüntetési pert kell/lehet kezdeményezni, ahol a bíróság kérelemre akár a közös értékesítés mellett is határozhat.

Dr. Udvaros Judit
0

Dr. Udvaros Judit Dr. Udvaros Judit ügyvéd

Tisztelt Kérdező! Csak perrel kényszeríthető ki a közös tulajdon megszüntetése, ha nincs megegyezés Önök között. Leveléből következtethetően sem Önnek, sem tulajdonostársának nincsen anyagi eszköze egymás "kivásárlására", ezért a bíróság alighanem csak a közös értékesítést rendelheti el. Ennek módja az ítélet végrehajtása körében eszközölt végrehajtói árverés - vagyis kockázatos, hogy mennyi vételár mellett kel el az ingatlan. Tulajdonostársa így hiába erőltet egy számára kedvező ellenértéket. Üdvözlettel: Udvaros Judit

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
dr. Szeibert Szonja Dr. Léhner Zsuzsanna 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Udvaros Judit Lefler Mónika 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor Dr. Léhner Zsuzsanna 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Fekete S. Tamás  Gero Tamas Farkas Gábor dr. ifj. Balsai István 4 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Bagaméry Gáspár Lohn Balázs Farkas Gábor Dr. Udvaros Judit dr. Rózsahegyi Zsolt dr.Nagy Zoltán Byrdy Wanda 7 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Dobos István

Dobos István

Ügyvéd

Farkas Gábor

Farkas Gábor

Ügyvéd