Birtokvédelmet lehet-e kérni előre,hogy felmondott devizahitel esetén ne tudja elvinni a bank az autót?

Bank és pénzügy Szerződések joga Kérdés beküldve:

A felvett kölcsön összegét már kifizettem,de még mindig több a tőketartozásom mint a felvett összeg és elszámolás után sem csökkent a részletem,ezért valószínű,hogy nem tudom sokáig fenntartani a szerződést. Lehet -e előre birtokvédelmet kérni a jegyzőtől a kölcsönt nyújtó bank ellen vagy csak a hitel felmondása esetén a behajtó cég ellen,hogy ne tudják elvinni a már kifizetett vételárral rendelkező autót. Nagyon köszönöm a választ!Tisztelettel!

Ügyvédek válaszai

Dr. Pajor Dávid
2

Dr. Pajor Dávid

Birtokvédelmet a birtokállapot megsértését követően lehet kérni. Kérdésként felmerül, hogy a gépjármű törzskönyve az ön birtokában van-e, vagy a banknál. Amennyiben a banknál van, intézkedni kell annak kiadása végett. Amennyiben az esetleges opciós joga lejárt a banknak, abban az esetben nincsen módja a gépjárművel kapcsolatban rendelkezni (sem annak birtokával, sem esetlegesen a forgalomból történő kivonással kapcsolatosan). A pontos tanácsadás érdekében az ügy részletes ismerete szükséges.

Halászné dr. Balkay Hanna
0

Halászné dr. Balkay Hanna 1053 Budapest, Kecskeméti utca 13.

Nem. Birtokvédelmet csak a tényleges birtokháborításkor lehet kérni. Üdvözlettel dr. Balkay Hanna

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Bagaméry Gáspár Lohn Balázs Farkas Gábor Dr. Udvaros Judit dr. Rózsahegyi Zsolt dr.Nagy Zoltán Byrdy Wanda 7 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Nagy Zoltán Halászné dr. Balkay Hanna 2 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Kerpel Dávid

Kerpel Dávid

Ügyvéd

Farkas Gábor

Farkas Gábor

Ügyvéd

Pozsgay Péter

Pozsgay Péter

Ügyvéd

Németh Éva

Németh Éva

Ügyvéd