A virtuális temetőportálokon megosztott, bizonytalanul eredetű gif képek tudományos tanulmány mellékleteként szabadon közölhetőek-e?

Szerzői jog Kérdés beküldve:

A virtuális temetők felhasználói (pl. http://sirkert.virtualisan.net) az ismerőseik internetes sírhelye alá - gyászuk kifejezéseként - feliratokkal, képekkel ellátott, feltehetően házilag szerkesztett képeket töltenek fel. Ezek a képek szabadon terjednek, szerzőikről jellemzően nem tudni, avagy olyan nem bejegyzett, saját találmányú "művésznevet" használnak, mely alapján jóformán kinyomozhatatlanok (pl. Ancyka). A kérdés az, ha ezekről a képekről tudományos elemzés készül, szabadon lehet-e mellékletben közölni ezeket?

Ügyvédek válaszai

Faludi Gábor
0

Faludi Gábor Szecskay Ügyvédi Iroda

Tisztelt Kérdező! A virtuális temetőben elhelyezett képek (gif-ek) szerzői műnek minősülhetnek. Tudományos célra (a forrás és a szerző, illetve amennyiben csak a művésznév elérhető, úgy a művésznév megjelölése mellett) a szabad felhasználás keretében, cél által indokolt terjedelemben átvehetők, feltéve természetesen, hogy az átvevő művet (a tudományos tanulmányt) nem használják fel üzletszerűen. Üdvözlettel: Faludi Gábor

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Faludi Gábor 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr. Pozsgay Péter Bagaméry Gáspár 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz

Ügyvédek ezen a jogterületen

Pozsgay Péter

Pozsgay Péter

Ügyvéd

Faludi Gábor

Faludi Gábor

Ügyvéd

Kocsomba Nelli

Kocsomba Nelli

Ügyvéd