A velünk szomszédos ingatlant (beépítetlen telek, belterület), szeretném megvenni. A tulajdonos rég elhunyt, egy falubeli viszont használja a földet.

Ingatlan adásvétel (és csere) Kérdés beküldve:

A terület kb.2800 m2, belterület, beépítetlen. Földhivatali adatok alapján annyit derítettem ki, hogy a tulajdonos 1914-ben született, az ingatlan tehermentes, bérlő nem szerepel a tulajdoni lapon. A tulajdonos még kb. a 70 -es években elköltözött a faluból. Annyit sikerült megtudnom, hogy elhunyt 1987-ben egy szociális otthonban. Volt egy fia is a tulajdonosnak. Sajnos nem akadtam még nyomára, de valószínű, hogy ő sem él már. A falubeli idősek szerint papnak állt, de sajnos nem tudja senki, hogy konkrétan hol szolgál(t). Hagyatéki eljárás nem volt. A falubeliek így már régóta használják a földet, több használója is volt az évek során. A jelenlegi használó régóta műveli a földet, de talán még nincs 15 éve. Nem tudom pontosan. Bérleti díjat / adó stb. nem fizet a földért. Csak a kivárásra alapozva szeretné megszerezni a tulajdonjogot. Mit tehetnék, mekkora esélyem van a föld feletti tulajdon megszerzésére? Köszönöm előre is válaszukat!

Ügyvédek válaszai

dr.Nagy Zoltán
0

dr.Nagy Zoltán Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda

Ehhez jelenleg nem lehet jobb tanácsot adni, mint hogy adjon megbízást egy ügyvédnek, aki részletesen feltárja a tényállást és elmondja Önnek a lehetőségeit, hogyan, milyen módon - és legfőképpen kitől - szerezheti meg az ingatlan tulajdonjogát.

Inaktív Ügyvéd
0

Inaktív Ügyvéd

Kedves Kérdező! Én is azt javaslom, hogy keressen fel egy ügyvédet, mert a tulajdoni lap és részletes tényállás nélkül nem lehet megtalálni a megfelelő megoldást.

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Dr. Léhner Zsuzsanna Farkas Gábor dr. Kárpáti Erzsébet 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor Dr. Udvaros Judit Bagaméry Gáspár Halászné dr. Balkay Hanna 4 Ügyvéd válaszolt