A velünk szomszédos ingatlant (beépítetlen telek, belterület), szeretném megvenni. A tulajdonos rég elhunyt, egy falubeli viszont használja a földet.

Ingatlan adásvétel (és csere) Kérdés beküldve:

A terület kb.2800 m2, belterület, beépítetlen. Földhivatali adatok alapján annyit derítettem ki, hogy a tulajdonos 1914-ben született, az ingatlan tehermentes, bérlő nem szerepel a tulajdoni lapon. A tulajdonos még kb. a 70 -es években elköltözött a faluból. Annyit sikerült megtudnom, hogy elhunyt 1987-ben egy szociális otthonban. Volt egy fia is a tulajdonosnak. Sajnos nem akadtam még nyomára, de valószínű, hogy ő sem él már. A falubeli idősek szerint papnak állt, de sajnos nem tudja senki, hogy konkrétan hol szolgál(t). Hagyatéki eljárás nem volt. A falubeliek így már régóta használják a földet, több használója is volt az évek során. A jelenlegi használó régóta műveli a földet, de talán még nincs 15 éve. Nem tudom pontosan. Bérleti díjat / adó stb. nem fizet a földért. Csak a kivárásra alapozva szeretné megszerezni a tulajdonjogot. Mit tehetnék, mekkora esélyem van a föld feletti tulajdon megszerzésére? Köszönöm előre is válaszukat!

Ügyvédek válaszai

dr.Nagy Zoltán
0

dr.Nagy Zoltán Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda

Ehhez jelenleg nem lehet jobb tanácsot adni, mint hogy adjon megbízást egy ügyvédnek, aki részletesen feltárja a tényállást és elmondja Önnek a lehetőségeit, hogyan, milyen módon - és legfőképpen kitől - szerezheti meg az ingatlan tulajdonjogát.

Molnár  Andrea
0

Molnár Andrea

Kedves Kérdező! Én is azt javaslom, hogy keressen fel egy ügyvédet, mert a tulajdoni lap és részletes tényállás nélkül nem lehet megtalálni a megfelelő megoldást.

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Halászné dr. Balkay Hanna Németh Gábor dr.Nagy Zoltán Dr. Szücs István Halászné dr. Balkay Hanna Molnár  Andrea Dr. Léhner Zsuzsanna Halászné dr. Balkay Hanna Dr. Pethő András 9 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor dr.Nagy Zoltán Dr. Fekete S. Tamás Németh Éva Molnár  Andrea Dr. Udvaros Judit Halászné dr. Balkay Hanna dr. Szabó Zsombor Dr. Ábrahám Orsolya Byrdy Wanda 10 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Léhner Zsuzsanna Farkas Gábor dr. Kárpáti Erzsébet 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Nagy Zoltán Halászné dr. Balkay Hanna 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr.Nagy Zoltán Farkas Gábor 2 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Benn András

Benn András

Ügyvéd

Byrdy Wanda

Byrdy Wanda

Ügyvéd

Farkas Gábor

Farkas Gábor

Ügyvéd

Molnár  Andrea

Molnár Andrea

Ügyvéd