A munkáltató szóban felmond és csak a kiléptető papírokért hív be,addig nem tart igényt a munkavállalóra sem a munkahelyen.Átvehetem a papírokat?

Munkajog Kérdés beküldve:

Szóban közlik, hogy létszámcsökkentés miatt valószínűleg elküldenek.Nem is kell bemenni dolgozni,nem is jelentkezik,csak a papírok átvétele miatt keres már meg, hogy kell menni a papírokért. Kérem az írásbeli felmondást a munkáltatótól, de "esetleg" azt mondja nem ad,nem kell. Átvehető így a kiléptető papír? Hogyan kapható meg a munkavállalót megillető szabadság megváltási valamint felmondási időre járó távolléti díj? Ilyen esetben tarthat-e munkaviszonyban fizetés nélküli szabadságra hivatkozva és nem ad semmiféle kifizetést?

Ügyvédek válaszai

dr. Pozsgay Péter
0

dr. Pozsgay Péter

Kedves Kérdező! A felmondás kizárólag írásban tehető meg érvényesen, így a kilépő papírok átvétele értelmetlen, és ha meg is történik, akkor sincs kihatása a munkaviszonyra. Amennyiben ki is jelentik, úgy 30 napon belül keresetet adhat be az illetékes bíróságnál a jogellenes megszüntetésre hivatkozva. Figyelni kell rá, hogy ez a 30 napos határidő jogvesztő, tehát az eltelte után már nem lehet kártérítést és az elmaradt járandóságokat követelni. Ha további kérdése lenne, forduljon hozzám bizalommal, a pozsgay.szabo@gmail.com címen! Üdvözlettel: dr. Pozsgay Péter

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
dr. Pozsgay Péter 1 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd dr. Czeglédy Csaba 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Buzási Barnabás Kocsomba Nelli 2 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Pozsgay Péter

Pozsgay Péter

Ügyvéd

Gaál András

Gaál András

Ügyvéd

Tóth Virág

Tóth Virág

Ügyvéd