A bérgarancia alapból igénybe vett támogatás akkor is fedezetül szolgál, ha megszüntettem a munkaviszonyomat a felszámolás kezdő időpontja előtt?

Csőd / felszámolás / végelszámolás Munkajog Kérdés beküldve:

Mivel munkáltatóm nem fizetett munkabért számomra több hónapon át, azonnali hatállyal felmondtam és új munkahelyet kerestem. A korábbi munkáltatóm azóta felszámolás alá került, ezért bejelentettem hitelezői igényként a több hónapnyi munkabértartozást. A felszámoló szerint az én munkabér követelésemet nem fedezi a bérgarancia alapból kért pénzügyi támogatás, mert munkaviszonyom megszűnt a felszámolás kezdő időpontja előtt. Valóban csak a felszámolás kezdő időpontjában foglalkoztatott munkavállalókra terjed ki a fedezet? Hibát követtem el azzal, hogy felmondtam és továbbra is a korábbi munkáltatóm foglalkoztatásában kellett volna maradnom, hogy most rám is kiterjedjen a bérgarancia alap védelme a felszámolásban?

Ügyvédek válaszai

Buzási Barnabás
1

Buzási Barnabás Buzási Ügyvédi Iroda

Tisztelt Érdeklődő! Arra a kérdésére, hogy igénybe vehető-e a Bérgarancia Alapból nyújtott támogatás abban az esetben, ha a munkavállaló munkaviszonya a felszámolási eljárás kezdő időpontját megelőzően szűnt meg, a következő választ tudjuk adni. A Bérgarancia Alapról szóló 1996. évi LXVI. törvény 1. § (3) bekezdése szerint a pénzügyi támogatás a felszámolás vagy kényszertörlési eljárás kezdő időpontja előtt megszűnt munkaviszonyból származó bértartozások fedezetéül is szolgál.

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Farkas Gábor Byrdy Wanda Farkas Gábor Dr. Udvaros Judit 4 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
dr. Pozsgay Péter Inaktív Ügyvéd 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd Buzási Barnabás 2 Ügyvéd válaszolt