4 hónapos próbaidő alatt egy hónap után áthelyeztek cégen belül egy másik osztályra. Újra kezdődik vagy folytatódik a próbaidő?

Munkajog Kérdés beküldve:

Most a próbaidő kb. felénél tartok, az új osztályon más, bonyolultabb rendszer van. Amit az előző osztályon megtanultam, itt csak részben tudom alkalmazni. Itt teljesen más rendszer, szokások vannak. Tehát újra kell tanulnom az egészet. Az új főnök kijelentette, hogy egy hónapot kapok a betanulásra, itt nincs idő a szöszölésre, neki gyorsan kell valaki. Különben repülök. A céghez belépéskor nem volt feltétel a gyakorlat megléte, kezdőként felvettek. Most viszont türelmetlenek. Ezt eléggé tisztességtelennek tartom. A próbaidő letelte előtt szabhat ilyen feltételt a munkahelyi vezető?

Ügyvédek válaszai

dr. Pozsgay Péter
0

dr. Pozsgay Péter

Kedves Kérdező! 3 hónapnál hosszabb csak kollektív szerződésben való kikötés esetén lehet a próbaidő. Ezt érdemes tisztázni első körben. A munkavállalót nem lehet csak úgy ide-oda helyezgetni, szerződésmódosítás szükséges hozzá. Ennek hiányában évi 44 teljes munkanapra helyezheti más munkakörbe a munkáltató a dolgozót, tovább nem. A próbaidő egyébként pedig ugyanolyan tekintet alá esik, mint az ezt követő időszak, csupán az indoklás nélküli, azonnali hatályú felmondási ok jelenik meg többletként. Ha át is helyezték máshová, a próbaidő akkor sem indulhat újra. Üdvözlettel:

További kérdések ebben a témakörben

Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Dr. Szücs István dr. Pozsgay Péter 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd Buzási Barnabás dr. Pozsgay Péter 3 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Még nem született válasz
Kérdés beküldve:
Inaktív Ügyvéd dr. Pozsgay Péter 2 Ügyvéd válaszolt
Kérdés beküldve:
Dr. Ábrahám Orsolya 1 Ügyvéd válaszolt

Ügyvédek ezen a jogterületen

Lefler Mónika

Lefler Mónika

Ügyvéd

Kocsomba Nelli

Kocsomba Nelli

Ügyvéd

Tóth Virág

Tóth Virág

Ügyvéd